Ανακαίνιση προσόψεως μονοκατοικίας

, , No Comments

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της πρόσοψης και της περίφραξης παλαιάς μονοκατοικίας στην Καστέλλα του Πειραιά. Το οίκημα χρονολογείται από 1923, οπότε, όπως είναι κατανοητό έχει υποστεί εξαιρετικά μεγάλες φθορές, λόγω του χρόνου, των σεισμών αλλά και της υγρασίας. Ιδίως οι εξωτερικές τοιχοποιίες, είχαν απωλέσει σχεδόν ολοκληρωτικά τα επιχρίσματα (σοφάδες), με αποτέλεσμα να είναι πλέον εμφανής η τοιχοδομή. Στην περίφραξη, τα μεταλλικά κάγγελα αν και είχε γίνει προσπάθεια συντήρησής τους στο παρελθόν, είχαν "φαγωθεί" σχεδόν ολοκληρωτικά από την σκουριά με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν πλέον καμιά ασφάλεια.


Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ολοκληρωτική ανακατασκευή των εξωτερικών επιφανειών, μονώνοντας τους τοίχους, γκρεμίζοντας την παλαιά μάντρα και χτίζοντας νέα και τέλος επενδύοντας τους τοίχους με κεραμικό πλακάκι. Μάλιστα αποφάσισαν να δώσουν μια πιο σύγχρονη "νότα" στο ύφος των κιγκλιδωμάτων, της γκαραζόπορτας και της πόρτας, η οποία όμως δεν "χαλάει" το ύφος του σπιτιού.

Για τις μεταλλικές κατασκευές χρησιμοποιήθηκε στραντζαριστό γαλβανιζέ 100Χ20, ενώ τοποθετήθηκε μοτέρ για το άνοιγμα της γκαραζόπορτας. Στην πόρτα της εισόδου εγκαταστάθηκε ηλεκτρικό κυπρί.

          

Δες περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου