Ανανέωσε το σπίτι σου εύκολα και γρήγορα

, , No Comments

Ο Δεκάλογος της Ανακαίνισης

Θέλεις να ανακαινίσεις το σπίτι σου αλλά φοβάσαι ότι το κόστος θα είναι μεγάλο; Μη φοβού! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ακόμη και μόνος σου, προκειμένου να κάνεις ένα μίνι-λίφτινγκ στο σπίτι σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

   1. Μην ξεχνάς τους ειδικούς! Πολλοί θεωρούν ότι θα κερδίσουν χρήματα, αν πάρουν για δουλειά «μάστορες του ποδαριού». Αυτό όμως ενέχει πολλούς κινδύνους, όπως το να μην γίνει σωστή η δουλειά σου ή να σου στοιχίσει «ο κούκος αηδόνι». Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε ανακαίνιση του σπιτιού σου, μην διστάσεις να ζητήσεις από επαγγελματίες τεχνίτες (εργολάβους, μηχανικούς κτλ), να μελετήσουν τον χώρο σου και να σε συμβουλέψουν σχετικά με το ποιες δουλειές είναι απαραίτητες να γίνουν. Μπορεί το κόστος να υπερβεί λιγάκι το προβλεπόμενο, όμως θα γίνει σωστή δουλειά, συν του ότι δεν θα πιαστείς κορόιδο των «μαστόρων της αρπαχτής».
   
2. Καταρχήν, άλλαξε την κουζίνα σου. Η κουζίνα θεωρείται πάντα η καρδιά του σπιτιού γι’ αυτό και πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να επιδιορθώσεις. Με ελάχιστο κόστος, μπορείς να αλλάξεις τις μπαταρίες του νεροχύτη, τα χερουλάκια των ντουλαπιών, το φωτιστικό και την κουρτίνα στο παράθυρο. Αν ο προϋπολογισμός σου είναι λίγο μεγαλύτερος αλλά όχι ανεξάντλητος, η αλλαγή των πορτών των ντουλαπιών, του πάγκου και του νεροχύτη, θα αλλάξει εντελώς την όψη της κουζίνας σου, χωρίς να σε αφαιμάξει οικονομικά. Η αλλαγή του χρωματισμού στους τοίχους δε, θα ολοκληρώσει την μεταμόρφωση.
   3. Κάνε λίφτινγκ και στις ηλεκτρικές σου συσκευές. Ξέρεις τι λένε ε; Ότι δεν καθαρίζει, βάφεται! Κάλυψε τα πλαστικά, γυάλινα και ανοξείδωτα μέρη της συσκευής, και πέρασέ τα υπόλοιπα κομμάτια με ειδικό σμάλτο, στο χρώμα της επιλογής σου. Για τέλειο αποτέλεσμα, φρόντισε να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή του χρώματος!
   
4. Ανανέωσε το μπάνιο σου! Αμέσως μετά την κουζίνα, έρχεται το μπάνιο. Με μόνο λίγους παράδες, μπορεί να γίνει αγνώριστο! Ένα νέο κάθισμα, καινούργια πατάκια και κουρτίνα, νέες μπαταρίες στην μπανιέρα και τον νιπτήρα, ένας όμορφος καινούργιος καθρέφτης με ενσωματωμένα φωτιστικά, είναι μόνο λίγες από τις πρώτες και πολύ φθηνές επεμβάσεις που μπορείς να κάνεις. Πέραν αυτών, η αλλαγή των ειδών υγιεινής, των πλακιδίων και του χρωματισμού των γυμνών τοίχων καθώς και η αντικατάσταση της παλαιάς μπανιέρας με μια σύγχρονη ντουζιέρα με μπαταρία τζακούζι, κοστίζουν ακριβότερα και πρέπει να τα αναθέσεις σε κάποιον ειδικό, όμως θα απογειώσουν το μπάνιο σου και θα αναβαθμίσουν συνολικά το σπίτι σου!
 
5. Βάλε χρώμα στη ζωή σου! Το νέο χρώμα στους τοίχους και το ταβάνι, κάνει το σπίτι να φαίνεται καθαρό και φωτεινό και πάλι. Μια άλλη επιλογή: Βάψε έναν τοίχο με 3-5 διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Μέτρα ίσα τμήματα και χρησιμοποίησε ειδική κολλητική ταινία για να οριοθετήσεις κάθε περιοχή. Βάψε πρώτα το κάτω μέρος του τοίχου, με την πιο σκούρα απόχρωση. Μόλις στεγνώσει, προχώρα στο μεσαίο τμήμα με τον επόμενο τόνο κ.ο.κ.
   6. Δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους. Τα παλιά σπίτια κυρίως είναι γνωστά για την έλλειψη χώρων αποθήκευσης. Μην σκας όμως. Για όλα υπάρχει λύση, εφόσον, στην πλειοψηφία τους κιόλας, τα παλιά σπίτια είναι ψηλοτάβανα κι έχουν ασύμμετρες πλευρές. Εκμεταλλεύσου κάθε γωνιά, κάθε εσοχή και κάθε κολώνα. Φτιάξε ντουλάπια και πατάρια, όπου αυτό είναι εφικτό.
   7. Κοίτα κάτω από τα πόδια σου! Σου αρέσει αυτό που βλέπεις; Είναι το πάτωμά σου εμφανίσιμο; Όχι; Δεν πειράζει, γιατί με περιορισμένο κόστος, μπορείς να το ανακαινίσεις και αυτό. Στην αγορά μπορείς να βρεις χιλιάδες υλικά για επένδυση του πατώματος. Μοκέτες, πλαστικά δάπεδα, ξύλινα πατώματα, laminate, πλακάκια και πλάκες. Ότι και να διαλέξεις, θα πρέπει να τοποθετηθεί από ειδικό, έτσι ώστε να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον.
 
 8. Κι εγένετω φως! Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, τότε μπορείς να αλλάξεις την όψη του σπιτιού σου, απλά αλλάζοντας τον φωτισμό. Κρυφές εστίες φωτισμού, παιχνιδίσματα πίσω από γυψοσανίδες και δοκάρια, σποτάκια πάνω από καθρέφτες και πίνακες ζωγραφικής, φωτιστικά δαπέδου κι ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος, είναι ικανά να δώσουν άλλη «πνοή» στο σπίτι σου!
   9. Η πρώτη εικόνα είναι αυτή που μένει κι η πρώτη εικόνα του σπιτιού μας, είναι η είσοδός του! Μην την αγνοείς λοιπόν. Λάβε τα μέτρα σου. Αντικατάστησε την παλιά σου πόρτα με μια νέα, θωρακισμένη ή αλουμινίου. Αν το κόστος είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορείς να διαθέσεις, υπάρχει η λύση της ανακαίνισης της υπάρχουσας. Με ένα καλό τρίψιμο και βάψιμο στο χρώμα που προτιμάς, η πόρτα σου θα λάμψει σαν καινούργια! Αν μάλιστα της αλλάξεις και αξεσουάρ (ταχυδρομικό κουτί, χερούλια, ματάκι κτλ) ε τότε δεν θα την γνωρίζεις ούτε εσύ!
 
10. Κάνε την αυλή ή την βεράντα σου, προέκταση του σαλονιού σου. Πολλές φορές, εμείς τα παιδιά της πόλης, δεν συνειδητοποιούμε το πόσο σημαντική είναι η αυλή μας κι αντί να την αξιοποιήσουμε την αφήνουμε έρημη και μόνη. Προτιμάμε, αντί να την χαιρόμαστε, να κλειστούμε στο σαλόνι μας, παρέα με τα ακριβά ηλεκτρονικά μας. Όχι, αυτό είναι λάθος. Με την επιδιόρθωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, το βάψιμο των κιγκλιδωμάτων, την πλακόστρωση των τσιμεντένιων περιοχών, το σπίτι μας θωρακίζεται ενάντια στον χρόνο, ομορφαίνει κι ανεβάζει την αξία του.    Κι αν αυτές οι επεμβάσεις σου φαίνονται ακριβές, πως θα σου φαίνονταν μερικές όμορφες και περιποιημένες γλάστρες, ένα καλαίσθητο τραπέζι με τις καρέκλες του, κρεμαστά κεριά και βάζα με διάφορες καλοκαιρινές συλλογές; Φθηνές και σίγουρες λύσεις, που μετατρέπουν έναν μέχρι πρότινος χέρσο τόπο, σε χώρο ζωής και διασκέδασης!

Στην Koutsos Metal θα βρεις τον μάστορή σου! Μίλα μαζί μας: 2130067542 & 6938919396.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου